Ce s-a schimbat intr-un an

 

 

IMG_5820

Am deschis blogul asta acum un an, cu speranta ca voi reusi sa imi las aici toate gandurile, toate emotiile. Si asa a fost. Blogul a fost spatiul sacru in care m-am putut elibera de toate sentimentele care m-au coplesit de-a lungul timpului. A fost locul in care m-am refugiat ori de cate ori m-am simtit pierduta.

 

Acum un an mi-am promis ca nu voi privi niciodata in trecut. Ca ochii sunt doar pentru a privi spre viitor. Ca asta inseamna de fapt  prezentul: sa privesti spre viitor.

 

Mi-am incalcat promisiunea si, pentru scurt timp, m-am intors in trecut. E placut sa te intorci intr-un loc in care ti-a fost bine la un moment dat. E acelasi sentiment pe care il simti si in momentul in care te intorci intr-un loc drag din copilarie. Sufletul ti se inunda de caldura si entuziasm. Dar timpul in care nu ai mai vazut locul acela te-a schimbat. Si locul drag tie s-a schimbat. Nimic nu mai e la fel. Si, oricat de mult incerci sa refaci momentele dragi, nu mai poti. Pentru ca nici tu, nici locul drag tie, nu mai sunteti la fel.

 

M-am schimbat de-a lungul timpului. Mai ales in momentele in care am cutreierat de una singura prin viata. Asa ca, in clipa in care am decis sa ma intorc in trecut, am fost surprinsa sa aflu ca trecutul dupa care tanjeam acum ceva timp nu mai este ceea ce imi doresc. Ca viitorul meu poate fi atat de frumos pe cat vreau eu sa fie. Iar in viitorul asta, oamenii ce m-au ranit nu isi gasesc loc nici macar pentru o clipa.

 

Ca in fiecare an, din viata mea au plecat oameni si au venit altii. Unii au plecat pentru ca si-au dorit ei, altii au plecat pentru ca, intr-un fel sau altul, i-am facut sa plece. Atunci cand te schimbi, trebuie sa te astepti ca unii oameni sa plece. Schimbarea nu va fi niciodata pentru oricine. Iar daca schimbarea te face mai fericit, lasa-i sa plece. I-am primit cu bucurie pe cei ce mi-au intrat in inima anul asta. Ii iubesc si imi doresc sa ne fim alaturi unii celorlalti multi ani de acum inainte.. sau cat va fi sa fie. Fericiti sa fim.

 

Consider ca fiecare varsta isi are oamenii ei. Important e sa te inconjori doar de oameni dragi tie, indiferent daca ei vor ramane langa tine doar pentru o zi sau pentru totdeauna.

 

Cand cineva pleaca din viata mea, ma intreb “Ce s-a schimbat?” . Eu m-am schimbat. Ei s-au schimbat. Totul in jurul nostru se schimba in mod constant. Schimbarea nu e un lucru rau. Conteaza doar felul in care reactionezi la ea. Poti alege sa te lupti cu ea sau poti inainta in acelasi timp cu ea. Sunt doar alegeri in functie de care oamenii vor inainta impreuna cu tine sau vor ramane undeva in amintiri.

 

Ce s-a schimbat intr-un an?

 

Eu m-am schimbat. Am devenit mai curajoasa si mai protectiva cu mine. Am invatat ce inseamna asumarea deciziilor. Am invatat sa nu raman in urma si, indiferent de ceea ce mi se intampla, sa tin capul sus si sa zambesc.

 

Chiar daca nu zambesc pentru mine, zambesc pentru ceilalti.

 

Am invatat ca oamenii pot manipula usor, mai ales daca le dai ocazia. Am invatat ca, sa ai incredere in cel de langa tine, nu e intotdeauna alegerea cea mai buna. Dar e singura alegere pe care poti sa o faci si pe care, indiferent de ceea ce urmeaza sa se intample, sa ti-o asumi pana la capat.

 

Am invatat ca poti trai intr-o luna experiente pe care nu le-ai trait in doi ani. Si ca amintirile din doi ani se pot sintetiza in amintiri de o luna. Am invatat ca iubirea si pasiunea sunt doua sentimente ce pot exista foarte bine si separat, nu doar impreuna.

 

Am invatat ca iubirea nu e despre a-l tine pe cel iubit langa tine. Iubirea este, ca si arta, despre libertatea celuilalt. Iubirea nu e ceva intamplator. Iubirea e o alegere.

 

Am invatat ca reactiile noastre ii pot influenta radical pe cei din jur. De-aia trebuie sa transmiti doar ganduri pozitive. Lumea e si-asa plina de stres si de griji. Sa incercam sa o luminam cat de putin.

 

Am invatat sa accept orice provocare ce mi se iveste. Doar asa voi sti cu adevarat care imi sunt limitele. Doar asa ma voi putea descoperi pe deplin. Si, tot aici, am invatat ca oamenii la care te astepti cel mai putin sunt oamenii care te vor sustine neincetat in noile provocari.

 

Ce s-a schimbat in ultimul an?

 

Eu m-am schimbat in ultimul an. Si imi place de mine, cea de acum. Pentru ca acum stiu sa nu mai privesc in urma. Pentru ca acum stiu ca fericirea mea tine intotdeauna de prezent si de viitor, dar niciodata de trecut.

Advertisements

2 thoughts on “Ce s-a schimbat intr-un an

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s