Solace

99

Cand cineva iti inchide o usa, trebuie sa te asiguri ca ea va ramane inchisa. Niciodata nu trebuie sa existe vreo fisura. Pentru ca orice fisura cat de mica inseamna un risc urias de a te intoarce in trecut. Si cine vrea sa fie intr-un loc in care a mai fost si din care a fost alungata?

Ea a vrut asta. Pentru ca nu a stiut ce inseamna cu adevarat. Pentru ca nu a stiut cat suferi cand usa ti se inchide din nou. Pentru ca nu a stiut ca usa i se va inchide din nou. Pentru ca il iubea. Pentru ca nu voia sa vada. El i-a inchis usa de fiecare data cand a simtit nevoia sa se izoleze. A lasat-o intr-un vid infinit, in care ea nu stia ce sa creada. O parasea in intuneric pana ce, din nou, isi amintea de ea si avea nevoie de ea. In tot acest timp, ea astepta. Astepta un semn, o sclipire in tot intunericul din jurul ei. Putea sa iasa singura, insa nu voia. Alegerea ei era de a-l astepta pe el. Si el venea zambind, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, ca si cum totul era normal. O lua de mana si o scotea din intuneric. O tinea in lumina pret de ceva timp.

Dar apoi simtea din nou nevoia de a fi singur. Si o arunca din nou in intunericul care devenea din ce in ce mai apasator pentru ea. Iar ea ramanea nedumerita, singura, asteptand. Asteptandu-l pe el. Insa el nu voia sa se mai intoarca. Si ii inchidea usa sufletului, fara ca ea sa mai poata face ceva, fara ca ea sa mai poata avea un cuvant de spus.

Viata are un mod amuzant de a aseza lucrurile. Pentru ea era mult mai greu sa inchida usa asta. Sa ii inchida usa, fara a o mai deschide. Iar in momentul in care credea ca o poate face, el se intorcea. Iar ea il primea inapoi fara sa clipeasca. Pentru ca ii simtea lipsa. Pentru ca alaturi de el se simtea cel mai bine, putea fi ea. Pentru ca isi dorea sa il stranga in brate, sa il sarute, sa isi lipeasca fruntea de a lui, sa se joace prin parul lui. Dupa ce il primea, el pleca iar. Si, din nou, o parasea in intunericul in care trebuia sa stea singura. Pentru ca nimeni nu o putea scoate de acolo, decat ea insasi sau el. Iar ea alesese sa il astepte pe el. Din nou. Si el se intorcea, fara a avea de gand sa stea mult. Fara a realiza cat rau ii provoaca ei prin faptele sale.

Usa s-a inchis din nou acum. Si, ca niciodata, ea s-a asigurat ca nu mai exista nici macar o fisura prin care el sa poata patrunde din nou in sufletul sau. Usa ei s-a inchis, iar ea a iesit singura din intuneric. Pentru prima data, a ales altceva. A ales sa nu il mai astepte. A ales sa nu mai fie lasata din nou in intuneric. A ales sa stea in lumina. Usa asta nu se va mai deschide, oricat de mult va incerca.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s