Despre mine

img_1288

 

Viata asta are grija sa imi aminteasca in fiecare zi cat de multe mai am de invatat! Doamne, atat de multe! Despre mine, despre oamenii din jurul meu, despre alegeri, despre dureri, despre trairi. Realizez ca sunt in perioada de autocunoastere si de descoperire a oamenilor totodata.

In ultimele luni am invatat multe despre mine. M-am redescoperit. M-am regasit. Trebuie sa recunosc ca, la un moment dat, ma pierdusem undeva pe drum. Imi pierdusem ambitiile, zambetul, motivatia, optimismul si, mai ales, increderea in mine. Sunt lucruri pe care le-am avut tot timpul inauntrul meu si pe care, la un moment dat, le-am pierdut, s-au ratacit undeva. Nu le-am mai gasit, dar le-am invatat din nou. Am invatat cum sa fiu din nou sigura pe mine, increzatoare in gandurile mele, puternica si optimista. Nu voi inceta niciodata sa zambesc, oricat de greu mi-ar fi. M-am regasit si asta mi-a redat linistea sufletului si a mintii. Haosul a inceput sa dispara si ordinea si-a facut loc in gandurile mele. Asa am reusit sa realizez ce anume este important in viata mea: sa am langa mine oameni frumosi, oameni care sa ma iubeasca si pe care sa ii iubesc.

M-am regasit pe mine si am pierdut pe altii. Am pierdut prieteni vechi, pentru ca gandurile noastre nu mai coincid. Am pierdut oameni pe care ii stiam de-o viata, am pierdut sprijinul moral al unora. Asta a fost miza pe care am jucat in momentul in care m-am regasit. Imi place sa cred ca nu am pierdut nimic sau pe nimeni, ci doar ca am facut loc celor ce urmeaza sa intre in viata mea, celor care vor si ramane. Spuneam ca am inceput sa descopar oamenii. Da, abia acum realizez ca nu toti oamenii sunt buni, sinceri sau deschisi. Nu toti au privirea calda ci, dimpotriva, majoritatea traiesc cu interese ascunse, sunt parsivi, se mint pe ei si pe cei din jurul lor. Fara sa vreau, mi-am adunat langa mine si astfel de oameni. Si, fara sa vreau, mi-au aratat cum sunt de fapt. Un suflet slab nu se va schimba vreodata. Un om ce isi alina sufletul cu iluzii si minciuni nu isi va gasi linistea vreodata. Si o va fura si pe a celor din jurul sau.

Incep sa intampin greutati in alegerile pe care le fac in ceea ce priveste oamenii din jurul meu. E greu sa renunti la oameni in care tu vezi mai mult decat vor ei sa vada. E greu sa intorci spatele unui om slab, nesigur, ratacit. Insa daca nu o faci tu primul, o va face el la un moment dat. Te vei trezi la un moment dat ca stai in fata unui cunoscut, care te priveste ca pe un strain. Sau, si mai bine, care nu te mai poate privi in ochi. Refuz sa incerc sa gasesc motive sau raspunsuri pentru actiunile unui astfel de om. Cautarea raspunsurilor din partea unui om care nu iti vorbeste nu iti va reda linistea, ci te va aduce intr-o bezna densa, pe care la un moment dat nici nu o vei mai sesiza. Vei trai in intunericul tau mic, in care nimeni nu vrea sa intre.

Incep sa realizez ca nu oricine merita timpul meu sau increderea mea. Increderea se castiga, iar timpul inseamna prea mult in ziua de azi, cand totul e pe fuga. Timpul e pretios si trebuie acordat doar celor care iti demonstreaza ca merita sa il petreci cu ei. Incep sa fiu egoista din punctul asta de vedere. Si asta ma ajuta. Ma ajuta sa imi descopar doar oamenii cu adevarat importanti.

M-am regasit. Mi-am regasit linistea. In fiecare dimineata privesc cerul cu ochii din ce in ce mai senini, cu sufletul din ce in ce mai deschis. Ii iubesc pe toti cei care au facut parte la un moment dat din viata mea si mai ales pe cei care inca se afla in prezentul meu. Ii iubesc si le multumesc. Datorita lor, am invatat multe lectii despre mine. Datorita lor, sunt astazi multumita de mine si dornica de a obtine tot ce e mai bun din mine. Datorita lor, astazi sunt ambitioasa si nu incetez sa zambesc. Datorita lor, astazi imi aleg cu grija oamenii din jurul meu si ma inconjor doar de frumos.

M-am regasit pe mine si i-am uitat pe altii. Mi-am redat singura linistea si libertatea. Mi-am castigat independenta si increderea in mine. M-am invatat pe mine sa zambesc si sa privesc tot timpul inainte. In urma privesc doar ca sa nu repet o greseala din care mi-am invatat deja lectia.

Inainte privesc intotdeauna, pentru ca fericirea nu se leaga de trecut, ci de prezent si viitor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s